Dobszay-Meskó Ilona – Tarr Ferenc: Rigócsőr király

Dobszay-Meskó Ilona – Tarr Ferenc: Rigócsőr király

Dobszay-Meskó Ilona a kortárs zenei élet meghatározó szereplője. Zenekarával, a Ventoscala Sinfoniettával célul tűzték ki a kortárs és klasszikus zeneirodalom legmagasabb szintű tolmácsolását. Szerencsénkre azonban nemcsak kiváló karmester és zongorista, hanem zeneszerző is, aki gondol a legfiatalabb közönségre is.

Harmadik, fiataloknak szóló darabja a Grimm testvérek klasszikusát, Rigócsőr király történetét dolgozza fel. Az igazán bölcs mese -, mint minden jó mese, – azonban nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is szól. Hiszen elbeszéli, hogyan és milyen nagyon képes megváltozni az ember, ha kilép a megszokottból. És milyen nagy kincs, ha valaki ebben szeretet által vezérelve segíti. Az embernek sokszor ilyen kalandokra van szüksége ahhoz, hogy meg tudja különböztetni az értékest az értéktelentől, az igazságot a látszattól.

Az előadás közreműködői nagyszerű művészek, akik szakmájuk legjobbjai közé tartoznak, céljuk bemutatni, hogyan lehet egy történetet elbeszélni a zene és a képzelet erejével. Rendhagyó előadásukban minden a helyszínen születik, sokszor a közönség segítségével. Így nemcsak egy történetet beszélnek el, hanem azt is megmutatják, mit jelent a művészet erejével a hétköznapit varázslatossá tenni, a szokványost átváltoztatni. Teszik mindezt rengeteg poénnal, helyzetkomikummal, mert persze a legfontosabb cél a szórakozás Meg persze az, hogy bebizonyítsák, a kortárs zenétől nem érdemes és nem is szabad félni!

A BonBon Matiné Műhely és a Ventoscala Alkotóműhely közös előadása.

Az együttes:

Dobszay-Meskó Ilona – zongora
Bujtor Balázs – hegedű
Varga Zoltán – ütőhangszerek

Játékmester: Lukácsházi Győző

Látvány: Maróti Réka
Rendező: Tarr Ferenc

dátum

2021.okt.15.
Expired!

időpont

18:00 - 19:00